06 de novembre, 2011

Coca Can Bové


Aquests dies de temps plujós sempre es troben més estones per cuinar, i ahir vaig recuperar una recepta que feia temps que no feia, però de les que tinc degudament ben apuntada.

A la cuina catalana hi ha tantes coques com cuiners, per això aquesta versió té el nom de casa nostra. És una recepta súper senzilla però que queda molt gustosa i apte per grans i petits.

Coca Can Bové

Ingredients per a motlle de 24 cm

~ 300 gr de sucre
~ 300 gr de farina: 150 gr de farina blanca i 150 gr de farina integral
~ 3 ous
~ 1/2 llimona ratllada o expremuda
~ un pessic de sal
~ 1 sobre de llevat
~ 30 gr de pinyons o ametlles o nous
~ 1 presa de xocolata negra
~ 50 cc d'oli de girasol
~ 50 cc d'anís o similar
~ 100 cc de llet

Elaboració
~ Separar els rovells de les clares, posar els rovells en un bol gran i les clares a la gerra de la batedora. Batre les clares a punt de neu amb un grapadet de sucre.
~ Encendre el forn a 180º perquè s'escalfi mentre acabem de barrejar els ingredients.
~ Afegir el sucre als rovells i remenar fins que el sucre comenci a desfer-se. Exprimim la mitja llimona i seguir remenant.
~ Quan tinguem una crema blanquinosa hi tirem el pessic de sal, l'oli, la llet i les herbes de mallorca (herbes anissades que substitueixen l'anís de la recepta original), i acabem de mesclar.
~ Passem pel colador fi la farina blanca i el llevat i per últim la farina integral i acabem de barrejar bé tots els ingredients vigilant que no quedin grumolls, si us en queden, ara seria el moment de batre-ho una mica amb la batedora elèctrica, si ho fem al final, les clares a punt de neu perdrien l'esponjositat.
~ Per últim barregem amb una espàtula fent cercles suaus, les clares que teníem muntades fins a tenir la massa acabada. Untem el motllo amb una mica de mantega i l'empolvorem amb una mica de farina abans de omplir-lo amb la barreja.
~  Just abans d'enfornar, ratllem la presa de xocolata per sobre i també escampem unes ametlles trossejades de manera uniforme.
~ Coem la coca entre 25 i 30 minuts només amb escalfor a baix amb o sense turbo i intentant no obrir el forn fins al final de la cocció per evitar que se'ns baixi la inflor del llevat.