20 de novembre, 2011

El meu primer Bundt Cake


Com a bona seguidora que sóc del blogg de l'Eva Flores, i coincidint que tenia una xocolata fondant per acabar d'un dia recent, vaig intentar fer una recepta de Bundt Cake  de xocolata que vaig trobar a la seva pàgina gràcies a la seva última entrada, també un Blunt Cake, però de iogurt i llimona. Aquests pastissos requereixen tenir un motlle amb forma cilíndrica i elegant, i tant el podeu tenir de silicona com de metall antiadherent.

S'ha de dir que aquests pastissos són mot gustosos, suaus i bons però que s'ha de vigilar ja que tenen un alt contingut en matèria grassa i per tant pesats de digerir, però un petit tros per esmorçar o berenar és delicios!

És clar que encara que guiada per la seva recepta, sempre sóc molt imaginativa i acabo fent petites modificacions depenent dels ingredients que tinc a casa i que detallaré tot seguit.

Bundt Cake de xocolata

Ingredients

~ 340 gr de farina
~ 50 gr de Cola-Cao
~ 80 gr de xocolata de cobertura desfeta
~ 6 gr de bicarbonat (en lloc del típic sobret de llevat, i funciona!)
~ 3 gr de sal
~ 1 brick petit de crema de llet per cuinar i llet fins a fer els 225 gr.
~ 225 gr de mantega
~ 330 gr de sucre
~ 1 cullaradeta de sucre avainillat
~ 4 ous grans
~ 50 gr d'ametlles trossejades


Per la xocolata de cobertura
~ 90 gr de xocolata de cobertura
~ una mica de llet per desfer-la
~ unes boletes de colors per decorar


Elaboració
Engreixem bé el motlle que farem servir, sobretot si no és de silicona, amb força mantega i després l'enfarinarem. Mesclarem en un bol la farina, el cola-cao, el bicarbonat i la sal. En un altre la crema de llet i la llet i la xocolata de cobertura desfeta. Per últim, en el bol més gran que tinguem i barregem la mantega a temperatura ambient, el sucre i el sucre avainillat. Els treballarem una estona fins que els dos ingredients estiguin emulsionats, seguidament anirem afegint els ous un a un.
Encendrem el forn a 180º perquè amb l'estona d'acabar la barreja es pugui calentar.
Un cop tinguem aquests ingredients a punt, anirem barrejant alternativament, els ingredients del vol sec amb els del vol líquid, mirant que el resultat no es faci ni molt líquid ni massa espès, sempre acabarem amb la farina.
Just abans de posar la massa al motlle serà el moment de tirar les ametlles trossejades i tornar a barrejar. Finalment omplirem el motllo que haurem deixat preparat.
Fornejarem el pastís aproximadament uns 55 minuts, depenent del forn i vigilant la cocció punxant-lo amb un escuradents fins que ens surti ben net.
Per poder desemmotllar el pastís sense dificultats, l'hem de deixar refredar a sobre d'una reixeta, i després posar suaument un ganivet o pala petita pels voltants fins que se'ns desenganxi dels trossos on no hagi fet efecte la mantega i la farina.
Per últim desfem la xocolata de cobertura que ens quedava amb una mica de llet, o bé al foc o bé al microones (vigileu que si us passeu es crema, millor posar-la 1 o 2 minuts i mirar en quin punt està, sovint remenant una mica s'acaba de desfer suaument i no ens arrisquem a que faci olor de sucarrimat) i l'escampem per sobre del nostre pastís uniformement, per últim vaig utilitzar unes boletes de colors de decorar pastissos per donar-li una nota de color.