27 de desembre, 2011

Galetes de civada i oli d'oliva


Fa relativament poc que he començat a fer galetes, però la veritat és que aquestes de civada són molt bones i saludables, plenes de fibra i amb una mica d'oli d'oliva, evitant així les mantegues animals.

A part dels ingredients que detallaré per fer la massa, és pot afegir altres ingredients per fer-ne variants; de coco (amb uns 50-90 gr de coco ratllat), de panses (amb un grapat generós), de nous (amb uns 50 gr de nous trossejades) i de xocolata (amb mitja tableta esmicolada amb el morter).

Galetes de civada i oli d'oliva


Ingredients

~ 150 gr de flocs de civada
~ 100 gr de farina integral (podeu provar variants amb diferents tipus de farines integrals)
~ 90 gr de sucre
~ 150 gr de llet
~ 50 gr d'oli d'oliva extra
~ 1 ou batut
~ 1 polsim de canyella
~ 1/4 de cullera de cafè de bicarbonat
~ 1 pessic de sal

Elaboració
Encenem el forn a uns 180 graus perquè es vagi escalfant, la massa es fa molt fàcil i la farem ràpidament.
Posem en un bol tots els ingredients secs: els flocs, la farina, el sucre, la canyella, el bicarbonat i la sal, i ho barregem.
Agafem un got i posem l'ou, la llet i l'oli, ho barregem fins que estigui emulsionat, llavors ho mesclem amb el bol on em posat tota la resta d'ingredients. Ho barregem enèrgicament durant uns 5 minuts fins que veiem que tots els ingredients han quedat ben barrejats, la massa ha de quedat espessa però enganxifosa.
Agafem la safata del forn grossa i plana i la cobrim amb paper per enfornar. Comencem a posar culleradetes de la pasta que acabem de fer intentant que quedin de la mateixa mida i forma.
Un cop totes fetes, les enfornem uns 15 o 20 minuts, si en fem més d'una tongada, les segones es faran més ràpid.
Quan ja les tinguem al punt les posem a refredar sobre una reixeta metàl·lica i després a fins d'una caixa hermètica o una bossa de plàstic. Queden molt bones i toves.