04 de març, 2012

Coca amb pera caramel·litzada


Buscant per la cuina els ingredients a disposició... M'he atrevit a fer aquesta coca i ha quedat ben bona!

Coca amb pera caramel·litzada 

Ingredients per a motlle de 24 cm

~ 2 peres grosses
~ 20 gr de sucre
~ 30 gr de mantega
~ 3 ous
~ 150 gr de sucre
~ 60 gr de llet
~ 130 gr de farina
~ 1 sobre de llevat
~ 1 polsim de sal
~ 1/2 cullereta de canyella en pols
~ 50 gr de mantega desfeta

Elaboració
~ Pelem i talles a trossos les dues peres. Agafem una paella antiadherent i hi posem les peres, els 20 gr de sucre i els 30 gr de mantega. Ho deixem coure a mig foc. Mentre es van caramel·litzant comencem a fer la massa.
~ Primer separem les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu i les reservem.
~ Posem els rovells en un bol i hi afegim el sucre i la llet, ho batem tot junt amb la batedora uns 4 minuts o bé fins que es torni espès i blanquinós. 
~ Mesclem la farina, el llevat, la canyella i la sal i les passem per un colador fi tot barrejant-la amb la part humida. Un cop tot tamisat, ho batem uns 2 minuts més.
~ Controlem les peres i quan estiguin una mica torradetes i el sucre s'hagi anat enfosquint voldrà dir que ja estan caramel·litzades, i les apagarem.
~ Encendrem el forn a 200 graus perquè es vagi escalfant.
~ Agafem la mantega i la desfem un minut al microones. Seguidament l'anem afegint a poc a poc a la barreja amb la batedora.
~ Amb una pala de silicona acabem la massa ajuntant les clares a punt de neu a la mescla suaument.
~ Untarem amb mantega el motlle que tinguem preparat per coure el pastís. Un cop fet disposarem les peres cuites al fons, de manera homogènia tapant el fons i seguidament hi posarem la massa crua cobrint tot el fons.
~ Courem la coca uns 40 minuts, vigilant la cocció a partir del 30 depenent de cada forn.