03 de juny, 2016

Simplificant la imatge de l'AMPA de Tres Turons

Estar en una escola i no acabar col·laborant en l'AMPA és més difícil que fer-ho, i més si pertanys al sector del disseny gràfic.

La realitat és que quan arribes a una escola els temes gràfics estan més o menys cuidats, però, si ets una persona crítica i activa, no pots evitar intentar millorar-ne la imatge, és com una obligació moral que et persegueix. Si a sobre, amb tot la bona intenció del món, s'ha fet servir una Còmic Sans pel logotip de l'AMPA, es fa inevitable trobar el moment, l'excusa, el motiu, per donar-li unes quantes voltes i fer una proposta, crec, millorada. El logotip original, a part de la tipografia, també tenia tres colors i traços amb línia i feia que la seva reproducció fos més complicada.




Sense perdre l'essència original, hi havia elements interessants a tenir en compte per continuar una feina començada recentment per altres pares que també van intentar fer el millor. Per exemple un dels colors i la forma de les tres muntanyes. Un dels objectius importants en el moment de decidir tocar el logotip va ser intentar fer-lo més fàcil de reproduir, per tant es van reduir les tintes de tres a una. I també es va buscar fer una imatge tipus segell, taca, per poder aplicar-la fàcilment en tots els suports (paper, tela, etc.). I per donar-li una mica de caràcter, però sense perdre de vista que l'escola és una bressol, es va buscar una tipografia agradable i de traç manual per transmetre proximitat i caliu.

Sempre intentant aportar alguna cosa al món del voluntariat, de moment aquest final de curs ja sortiran alguns elements on s'hi aplicarà aquesta nova imatge. Esperem que sigui al gust de la majoria!