La recepta és una variant de la que podeu trobar aquí.
Carrot cake o Pastís de pastanaga
Ingredients per a dos pisos de 17 cm o bé un pastís gran de motlle convencional:
Amb aquestes quantitats surten unes 12 racions:
~ 350 gr de pastanagues netes
~ 3 ous mitjans
~ 3 ous mitjans
~ 150 gr de sucre moreno + 100 gr de sucre blanc
~ 1 sobre de sucre de vainilla
~ 200 gr d'oli de girasol
~ 350 gr de farina integral
~ 1 sobre de llevat
~ 2 culleradetes de postre de bicarbonat
~ 2 culleradetes de canyella
~ 1 culleradeta de gingebre
~ 1 mica de sal
~ nous i panses opcionals
Ingredients per a la crema de formatge:
~ 50 gr de mantega a temperatura ambient
~ 1 culleradeta de suc de llimona
~ 200gr - 250 gr de sucre llustre
~ 200gr - 250 gr de sucre llustre
~150 gr de formatge tipus Philadelphia
Elaboració
Primer de tot agafarem 50 grams de mantega i els posarem a fora de la nevera per fer la crema de formatge i tenir-la amb consistència de pomada.
Començarem com amb la gran majoria de pastissos. Mesclant amb la batedora de mà, si en tenim, i sinó manualment els ous i el sucre fins que doblin el seu volum. També hi afegirem el sucre de vainilla. A part, amb el pot de la batedora elèctrica, posarem les pastanagues crues, netes i trossejades amb l'oli de girasol i farem un puré. Afegirem el puré a la mescla del sucre i els ous. Seguidament barrejarem la farina, la sal, el llevat el bicarbonat, la canyella i el gingebre. A poc a poc ho anirem batent amb la resta que ja teníem a punt. Al final i si ens agraden i no tenim al·lèrgies, podem afegir les nous trossejades i les panses o els fruits secs que més us agradin. El forn amb calor a dalt i a abaix i amb turbo (si en teniu) a 180º. Si feu tota la massa d'un sol cop amb un motlle de 24cm necessitareu aproximadament 60 minuts de cocció. Si separeu la massa en dos parts i les coeu en un motlle de 17cm (com en el cas de la foto), llavors cada cocció serà d'uns 30-45 minuts depenent del forn. Mentre es cou ens posem a fer la crema de formatge. Posem tots els ingredients (recuperem la mantega que teníem a fora des del principi) en un bol i ho muntem una estona fins que tingui la consistència desitjada. També podem fer la crema més o menys compacta si afegim més o menys sucre llustre. Un cop acabada la posem en una mànega pastissera i la deixem a la nevera perquè es compacti i sigui fàcil d'utilitzar per decorar.
Un cop tenim el pastís gros el tallem per la meitat o bé utilitzem les dues parts petites fetes separadament. Posem crema de formatge de manera generosa per farcir el pastís, col·loquem la part superior amb la part més llisa i bonica cap amunt i acabem de decorar per sobre com més ens agradi. I apa! a gaudir-lo!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada