12 de febrer, 2012

Feu obres o reformes?


Amb aquest article inauguro l'apartat Curiositats. A banda dels altres temes en què m'interesso, n'hi ha d'altres que formen part de la meva vida perquè hi estem totalment immersos. Un d'aquests temes és la de recerca de bons proveïdors de materials de construcció, reformes, fusta i demés.

Amb un any i mig d'experiència en aquest camp vivint a la que és la nostra primera casa, començo a tenir uns quants llocs de materials per poder recomanar.

Si el que necessiteu són materials de construcció comprats en empreses que venen directament a especialistes del sector, i que ofereixen preus competitius encara que sigueu un particular, us en puc recomanar dos:
~ Materiales Alegre: situats al final de la meridiana i sense haver d'anar molt lluny, solen tenir molt material a disposició i sinó encarregar-lo amb molts pocs dies de marge. El servei és molt amable i carrega tot el material al vehicle (si hi aneu amb el vostre cotxe particular) o bé ofereixen servei de transport per uns 30 euros.
~ Sangüesa Materials de construcció: ubicats a la ciutat de Terrassa, tenen bons materials i bon servei i si sabeu comerciar us faran un bon preu.

Quan el que necessiteu siguin fustes de totes les mides imaginables, bigues, taulons, llistons, el magatzem més especialitzat i econòmic és:
~ Fustes Alberch: situat a la carretera de Mataró però a la població de Badalona, tenen un gran estoc de fusta de totes es mides i gruixos. Això sí, no tenen servei de tall mecànic, si compteu en comprar fustes i les necessiteu tallar, millor recordeu de portar una serra amb vosaltres, o bé als mateixos locals us en deixaran una de manual.

Altres empreses professionals del sector amb bones ofertes i a tenir en compte quan mireu materials d'acabats i ferreteria són:
~ Ferrolan: té unes quantes botigues, amb una exposició molt extensa de materials ceràmics, un dels millor per escollir materials. Els preus solen ser ajustats i es pot intentar rebaixar imports segons quantitats. Si podeu evitar les visites en dissabtes al matí us estalviareu llargues cues, i al magatzem de Santa Coloma també hi ha l'apartat outlet.
~ Brico Depôt: gran magatzem a Parets del Vallès amb materials molt econòmics, ara bé s'ha de vigilar amb les qualitats, depenent del que necessitem ens farà servei o serà malgastar els diners. Ofereixen productes molt rebaixats amb unitats limitades però que si és el que necessitem ens pot estalviar uns bons diners.
~ Leroy Merlin: és el comerç més conegut pel gran públic. Valen molt la pena les ofertes i la seva marca d'eines i material té una bona qualitat/preu. Sempre s'ha de valorar perquè es necessiten les eines i els materials i quin ús se'n farà i en conseqüència comprar una qualitat adequada a les nostres necessitats. Així evitarem fer despeses innecessàries i comprar eines de manera repetida.