01 de febrer, 2018

Carrot cake o pastís de pastanaga

Per fi penjo la recepta del pastís de pastanaga que ja he fet vàries vegades per aniversaris de 40 anyets. Sí aquest any és el nostre, l'any dels del 1978 i tot just hem començat pel cumple del mes de gener.

La recepta és una variant de la que podeu trobar aquí.




Carrot cake o Pastís de pastanaga

Ingredients per a dos pisos de 17 cm o bé un pastís gran de motlle convencional:
Amb aquestes quantitats surten unes 12 racions:
~ 350 gr de pastanagues netes
~ 3 ous mitjans
~ 150 gr de sucre moreno + 100 gr de sucre blanc
~ 1 sobre de sucre de vainilla
~ 200 gr d'oli de girasol
~ 350 gr de farina integral
~ 1 sobre de llevat
~ 2 culleradetes de postre de bicarbonat
~ 2 culleradetes de canyella
~ 1 culleradeta de gingebre
~ 1 mica de sal
~ nous i panses opcionals

Ingredients per a la crema de formatge:
~ 50 gr de mantega a temperatura ambient
~ 1 culleradeta de suc de llimona
~ 200gr - 250 gr de sucre llustre
~150 gr de formatge tipus Philadelphia


Elaboració
Primer de tot agafarem 50 grams de mantega i els posarem a fora de la nevera per fer la crema de formatge i tenir-la amb consistència de pomada. 

Començarem com amb la gran majoria de pastissos. Mesclant amb la batedora de mà, si en tenim, i sinó manualment els ous i el sucre fins que doblin el seu volum. També hi afegirem el sucre de vainilla. A part, amb el pot de la batedora elèctrica, posarem les pastanagues crues, netes i trossejades amb l'oli de girasol i farem un puré. Afegirem el puré a la mescla del sucre i els ous. Seguidament barrejarem la farina, la sal, el llevat el bicarbonat, la canyella i el gingebre. A poc a poc ho anirem batent amb la resta que ja teníem a punt. Al final i si ens agraden i no tenim al·lèrgies, podem afegir les nous trossejades i les panses o els fruits secs que més us agradin. El forn amb calor a dalt i a abaix i amb turbo (si en teniu) a 180º. Si feu tota la massa d'un sol cop amb un motlle de 24cm necessitareu aproximadament 60 minuts de cocció. Si separeu la massa en dos parts i les coeu en un motlle de 17cm (com en el cas de la foto), llavors cada cocció serà d'uns 30-45 minuts depenent del forn. Mentre es cou ens posem a fer la crema de formatge. Posem tots els ingredients (recuperem la mantega que teníem a fora des del principi) en un bol i ho muntem una estona fins que tingui la consistència desitjada. També podem fer la crema més o menys compacta si afegim més o menys sucre llustre. Un cop acabada la posem en una mànega pastissera i la deixem a la nevera perquè es compacti i sigui fàcil d'utilitzar per decorar. 
Un cop tenim el pastís gros el tallem per la meitat o bé utilitzem les dues parts petites fetes separadament. Posem crema de formatge de manera generosa per farcir el pastís, col·loquem la part superior amb la part més llisa i bonica cap amunt i acabem de decorar per sobre com més ens agradi. I apa! a gaudir-lo!