Ho sé ho sé, fa molts dies que no penjava cap entrada, he estat cosint pitets com una boja per regalar a alguns companys de classe de l'Arnau i a altres bebès d'amics i no he trobat el moment, però tinc més d'una entrada acumulada!
Per la nit de Cap d'Any volia fer un postre que lligués bé amb el cava i per menjar després d'unes fondues i dels raïms i al final em vaig decidir per aquestes magdalenes de xocolata. Les he titulat muffins perquè són un pèl diferents de les magdalenes, normalment a la massa se'ls hi afegeix iogurt o algun ingredient que com a resultat dóna un pa de pessic molt més humit que la massa de les magdalenes convencionals. Per saber-ne més informació i la recepta que jo he utilitzat variant algun ingredient, podeu mirar aquí.
Muffins de xocolata
Ingredients per a 20 unitats aproximadament
~ 50 gr. de cacau pur en pols (no serveix Cola-Cao o Nesquik)
~ 230 gr. de farina, la meitat blanca i l'altra meitat integral
~ 1 sobre de llevat
~ 150 gr. de sucre
~ 2 ous
~ 2 iogurts blancs (jo els vaig posar desnatats però en moltes receptes trobareu que posen dos grecs, però vaig preferir fer la recepta una mica més lleugera)
~ 80 gr. d'oli de gira-sol
~ 4 cullerades de llet
~ 100 gr. de xips de xocolata (o de trossets de xocolata negra esmicolats en un morter)
~ 2 iogurts blancs (jo els vaig posar desnatats però en moltes receptes trobareu que posen dos grecs, però vaig preferir fer la recepta una mica més lleugera)
~ 80 gr. d'oli de gira-sol
~ 4 cullerades de llet
~ 100 gr. de xips de xocolata (o de trossets de xocolata negra esmicolats en un morter)
Elaboració
Primer mesclem la farina, el llevat i el cacau en un bol, i el reservem.
Ara és el moment de preparar la safata del forn amb el paper sulfurat (evitarem embrutar la safata del forn si alguna se'ns vessa), i els envasos de paper i/o de silicona per fer la forma de magdalena (jo poso els dos, els de silicona perquè aguantin bé la forma i no s'obrin massa i els de paper perquè després quedin protegides). Encendrem el forn perquè es vagi escalfant a 180 graus.
Si tenim batedora, la utilitzarem només al principi amb el sucre i els ous, fins que estiguin ben blanquinosos, després la llet, l'oli i els iogurts. Quan ja estiguin tots els ingredients humits junts, només faltarà afegir els ingredients del bol del principi. Ara ja agafarem una cullera o llengua de silicona i acabarem de fer la massa final. Quan ja ho veiem tot ben barrejat, ens faltarà afegir els trossets de xocolata. Ara ja ens podrem disposar a omplir els motlles!
Com que aquesta recepta utilitza un sobre sencer de llevat, us recomano que només ompliu els motlles fins a la meitat, si els ompliu fins a 3/4 (és el que diuen en moltes receptes), pugen massa i perden la forma arrodonida (com podeu veure a l'imatge). Si us va millor podeu agafar una mànega pastissera o bé tenir paciència amb una cullera.
Per coure les muffins, si teniu forn amb ventilador o turbo, les podeu posar al mig del forn però si no teniu turbo és millor posar la safata a dalt de tot i vigilar molt la cocció perquè sinó els culs surten cremats. Aquestes muffins amb uns 20-25 minuts en tindran prou, i si podeu, coeu-les just el temps necessari, i per dins quedaran més amorosides. No són excessivament dolces, ja veureu quin èxit!
Si a més a més elaboreu una crema de formatge amb 60 gr de mantega sense sal a temperatura ambient, 300 gr de sucre llustre i 125 gr de formatge cremós tipus Philadelphia, i la poseu amb una mànega pastissera com a topping a sobre de les magdalenes, tindreu unes muffins com aquestes!
Ara és el moment de preparar la safata del forn amb el paper sulfurat (evitarem embrutar la safata del forn si alguna se'ns vessa), i els envasos de paper i/o de silicona per fer la forma de magdalena (jo poso els dos, els de silicona perquè aguantin bé la forma i no s'obrin massa i els de paper perquè després quedin protegides). Encendrem el forn perquè es vagi escalfant a 180 graus.
Si tenim batedora, la utilitzarem només al principi amb el sucre i els ous, fins que estiguin ben blanquinosos, després la llet, l'oli i els iogurts. Quan ja estiguin tots els ingredients humits junts, només faltarà afegir els ingredients del bol del principi. Ara ja agafarem una cullera o llengua de silicona i acabarem de fer la massa final. Quan ja ho veiem tot ben barrejat, ens faltarà afegir els trossets de xocolata. Ara ja ens podrem disposar a omplir els motlles!
Com que aquesta recepta utilitza un sobre sencer de llevat, us recomano que només ompliu els motlles fins a la meitat, si els ompliu fins a 3/4 (és el que diuen en moltes receptes), pugen massa i perden la forma arrodonida (com podeu veure a l'imatge). Si us va millor podeu agafar una mànega pastissera o bé tenir paciència amb una cullera.
Per coure les muffins, si teniu forn amb ventilador o turbo, les podeu posar al mig del forn però si no teniu turbo és millor posar la safata a dalt de tot i vigilar molt la cocció perquè sinó els culs surten cremats. Aquestes muffins amb uns 20-25 minuts en tindran prou, i si podeu, coeu-les just el temps necessari, i per dins quedaran més amorosides. No són excessivament dolces, ja veureu quin èxit!
Si a més a més elaboreu una crema de formatge amb 60 gr de mantega sense sal a temperatura ambient, 300 gr de sucre llustre i 125 gr de formatge cremós tipus Philadelphia, i la poseu amb una mànega pastissera com a topping a sobre de les magdalenes, tindreu unes muffins com aquestes!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada