28 de febrer, 2013

Voleu començar un negoci?

9, ni 1, ni 2, ni 3, 9 anys ja fa que vam obrir Argus Disseny, SL i el que ens està costant mantenir la paradeta oberta, però resistirem!!



En tots aquests anys d'experiències hem après algunes coses que us podrien ser interessants si esteu pensant en començar un negoci.

La primera és com la quantitat de socis té una repercussió directa a la manera amb la que cotitzaran els socis empleats. M'explico. Sempre i quan un soci/a i empleat/da no tingui més d'un 25% de la societat, podrà escollir si cotitza com autònom/a o en el règim general. Per tant si una societat la formen 4 o més socis/es, i un d'aquests/es o tots/es treballen remuneradament per la societat, podran valorar què els hi interessa més. En molts casos les empreses comencen amb dos socis i llavors l'opció de règim general queda anul·lada. I la veritat és que estar al règim general suposa més despesa però també es tenen molts més avantatges. Molts emprenedors/es desconeixen aquesta informació abans de constituir una societat i potser buscarien altres socis o almenys valorarien què interessa més abans de firmar res.

Bé ja hem constituït la nostra nova societat, bé si és que heu triat constituir una societat, i no pas facturar com a autònoms, s'han de posar uns diners per obrir-la (poc més de 3.000 euros) però sol donar molt més bona presència als clients, oportunitats i econòmicament no s'ha de respondre amb els béns personals si en algun moment es tenen problemes de liquiditat (us sona?). Tornant al punt, ara necessitem un local. Doncs a part de mirar la zona, els preus, fer deu mil visites i la mudança, assegureu-vos que qui us llogui el local sigui una altra societat i no un particular, perquè si és un particular, haureu de pagar trimestralment un impost a l'estat de l'IRPF del local que és un bon pessic (penseu que sobre un lloguer d'uns 400 euros al mes es paga uns 250 euros trimestrals, que en són 1000 d'anuals!). I en canvi si qui us lloga el local és una societat, aquest impost no s'ha d'abonar.

Més endavant continuaré ampliant aquesta entrada amb més curiositats...

3 comentaris :

Unknown ha dit...

Molt interessant! Seguiré atenta als consells de negoci propi!!

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sílvia ha dit...

Poc a poc hem anat descobrint trucs i maneres d'estalviar, més endavant quan tingui prou teca per ampliar l'article, l'actualitzaré!