17 de maig, 2013

Massa de pizza casolana

Tot i que no sempre faig la pizza casolana (ja m'agradaria!), de tant en tant a casa tenen un desig i el concedeixo. Així que aquesta setmana en vaig fer una que va quedar boníssima i he decidit penjar-la. La massa és molt senzilla de fer, sols s'ha de comptar que entre fer-la i coure-la necessitem una hora perquè reposi. També us faig una proposta de farcit, però aquí sí que podeu fer servir la vostra imaginació i elaborar-ne d'altres amb infinites possibilitats.



Pizza casolana amb verdures

Ingredients

Per a la massa (en surten dues pizzes grosses):
~ 200 gr. d'aigua tèbia
~ 200 gr. de farina blanca
~ 100 gr. de farina integral
~ 10 gr. de llevat fresc
~ 1 bon raig d'oli d'oliva verge
~ 1 pessic de sal
Per al farcit:
~ mitja llauna de tomàquet triturat sense fregir
~ una ceba tallada petitona
~ 1 carbassó tallat per la meitat i a làmines fines
~ 1 pebrot vermell tallat petit
~ 100 gr. de xampinyons laminats
~ un paquet de 4 formatges ratllat
~ pebre negre
~ orenga
~ oli d'oliva verge

Elaboració
Primer de tot agafem un got, hi pesem l'aigua tèbia i hi afegim el llevat fresc perquè es vagi desfent (jo aprofito quan vaig a algun supermercat que en vénen, en compro 3 o 4 paquetets i els congelo, després funcionen igual de bé i sempre en tinc per si tenim un desig o un sopar imprevist). Agafeu un bol gran, que permeti barrejar-ho tot còmodament i pesem les dues farines, també hi afegim la sal (uns 5 grams). Fem un forat al mig de les farines, tipus volcà. En el got amb l'aigua i el llevat hi afegim el raig d'oli abundant. Ho mesclem i ho tirem al mig de les farines. Amb una espàtula anem barrejant fins que es vagi espessint, al final quedarà una massa compacta que haurem d'agafar amb les mans. Amassem durant uns minuts fins que quedi ben lligat, fem una bola i la posem en un bol on hi quedi almenys el doble d'espai. Al fons del bol hi posem un bon raig d'oli perquè no s'enganxi. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar perquè la massa pugi més o menys fins al doble del volum original, una horeta aproximadament. 
Aquesta horeta va perfecte per preparar els ingredients talladets per posar a la pizza i tenir-los a punt. Encenem el forn a 180 graus. Un cop ja tenim la massa llesta, posem farina a sobre el marbre i treballem una mica la massa, la separem en dues porcions. Fem una bola i l'aplanem amb el curró. No la feu massa fina ja que llavors queda seca al coure, d'uns 5 mm. Posem paper d'enfornar o d'alumini a la safata del forn i ja col·loquem la pizza. Ara és el moment d'escampar el tomàquet amb una cullera, disposar la ceba, el carbassó, el pebrot i els xampis. Per últim posem força formatge, el pebre, l'orenga, una mica d'oli i enfornem. En el meu forn (no té ventilador) les coc amb el grill i el forn alhora, amb la safata al mig. Aneu vigilant, uns 20 minutets i mmhhhhhhhh!!