Avui és la revetlla i no es pot pas celebrar sense unes bones coques, això sí, aquest any m'he proposat menjar-les bones i casolanes. Amb uns dies d'antel·lació cal mirar quina recepta voldrem seguir i comprar els ingredients (els fruits confitats no sempre es troben a la primera). També cal saber si farem la coca amb massa mare o no ja que s'ha de fer la nit abans. Jo he seguit la recepta de la coca de Sant Joan de Ma Petit Boulangerie (molts cops miro moltes receptes, en té moltes i de molt bones), però si ja no teniu temps de fer la massa mare, podeu mirar aquesta recepta.
Coca de Sant Joan de crema
Ingredients
Coca de Sant Joan de crema
Ingredients
Per a la crema pastissera:
Elaboració
Dia 2:
Ara ja ens disposarem a fer la massa de la coca. Posarem en un bol la llet, el sucre, la pell de llimona, el pessic de sal, la culleradeta d'anís i la mantega pomada. Ho batem i tot seguit afegim els ous. Per últim (si ho esteu mesclant amb batedora elèctrica haureu de canviar les barilles per les d'amassar) afegirem la massa mare i la farina de força. L'amassat es donarà per finalitzat quan la barreja no s'enganxi a les parets del bol. Partirem la massa en dues parts a sobre de la taula de treball i farem dues boles que reservarem uns 10-15 minuts. Si fa falta ens ajudarem d'una mica de farina per posar a sobre la taula. Un cop passats aquests 15 minuts, les posarem sobre paper d'enfornar i les aixafarem en forma ovalada fins a un gruix d'uns 1,5 cm. Hauran de reposar una estona, fins que aproximadament hagin doblat el seu volum. Compteu almenys entre 1 hora i hora i mitja.
Encendrem el forn a 180 ºC. Prepararem la crema a dins d'una mànega amb un broc gros, les fruites tallades i el sucre. Decorarem les dues coques amb la crema primer, les fruites i en últim moment, una mica de sucre. Enfornarem aproximadament 15 minuts en la funció forn i els últims 5 amb el grill perquè es dorin una mica. Sobretot s'han de posar a dalt de tot del forn per evitar que es cremi la base de la coca. Si voleu que l'acabat sigui brillant, es poden pintar amb una mica d'ou batut.
~ 250 gr. de llet
~ 2 rovells d'ou
~ 50 gr. de sucre
~ 20 gr. de maizena
~ 1 tros de canó de canyella
~ 1 tros de pell de llimona
Per a la massa mare:
~ 100 gr. de farina de força
~ 100 gr. de llet tèbia
~ 25 gr. de llevat fresc
Per a fer la coca:
~ tota la massa mare
~ 350 gr. de farina de força
~ 45 gr. de llet tèbia
~ 2 ous
~ 50 gr. de mantega pomada
~ 50 gr. de sucre (una mica més si la voleu més dolça, entre 60 i 100 gr.)
~ un pessic de sal
~ pela de llimona ratllada
~ 1 culleradeta d'anís o similar
~ Fruita confitada i una mica de sucre per adornar
Elaboració
Dia 1:
Al vespre del dia abans de fer les coques, farem la massa mare ajuntant els tres ingredients (el llevat el desfarem primer a dins la llet tèbia i després incorporarem la farina) i deixant-ho en un lloc fresc i tapat tota la nit.Dia 2:
Preparem la crema pastissera posant un cassó amb la llet, la canyella i la pell de llimona a bullir. Per una altra banda barregem el sucre, els ous i quan estiguin ben mesclats hi afegim la Maizena (millor amb un colador que sinó fa grumolls). Quan la llet arrenqui al bull, la posem al bol amb els ous i ho barregem tot bé amb un batedor de mà. Ho tornem a posar al foc i anirem barrejant fins que arrenqui al bull alter cop que ja s'haurà espessit gràcies a la farina de blat de moro. La deixarem refredar per fer-la servir al final.
Encendrem el forn a 180 ºC. Prepararem la crema a dins d'una mànega amb un broc gros, les fruites tallades i el sucre. Decorarem les dues coques amb la crema primer, les fruites i en últim moment, una mica de sucre. Enfornarem aproximadament 15 minuts en la funció forn i els últims 5 amb el grill perquè es dorin una mica. Sobretot s'han de posar a dalt de tot del forn per evitar que es cremi la base de la coca. Si voleu que l'acabat sigui brillant, es poden pintar amb una mica d'ou batut.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada