11 de novembre, 2013

Manyoples amb jeans reciclats


Sí, sí, sí, aquestes manyoples encara són de reciclar els mateixos pantalons (bé veureu que són d'un altre color, i és que les que vaig fer amb el mateix texà em van quedar un pèl rústiques i me les he quedat per mi), així que de moment ja portem fets una bossa, un estoig  i ara unes manyoples. Per fer-les, hem utilitzat les parts més grosses del texà de la part posterior. Dos quadrats grans de la part de les butxaques (que de pas serveixen per agafar les manyoples quan les fem servir) i immediatament els dos trossos de tela de sota de les butxaques fins que el camal es fa més estret. També un tros de guata (un tipus de relleno que es fa servir per fer tou i aïllar) i la cinta al biés que més us agradi.


Una de les coses que he après amb les dues que ja he fet és l'ordre i la manera de treballar les parts de la manyopla. Primer talleu a la mida (amb el patró d'una que tingueu per casa) el tros de tela llis que no té la butxaca, li poseu el tros de guata al darrera sense retallar, quadrat, que s'obri pels voltants. Llavors cosiu la tela amb la guata fent el dibuix que volgueu jo he fet un espiral, però pot ser que siguin ratlles diagonals, quadrats, etc i tot el voltant a prop de la vora de la tela de texà. Un cop tingueu el relleno i la tela junts, ja podreu retallar la guata a la mida de la manyopla. Després serà el moment de retallar el tros de tela amb la butxaca i ajuntar-lo amb forces agulles de cap per evitar que hi hagi desplaçaments a l'hora de rematar amb la cinta.

Acabarem fent uns trossets de cinta per penjar-les a la paret i rematant tot el voltant amb la cinta. Si voleu veure com posar la cinta del biés quan us voleu assegurar que no es desplaçarà mireu aquest vídeo, jo en aquest cas ho he fet primer he cosit la cinta per dins (com al vídeo) i ja ajuntant les dues teles i el relleno i després he acabat cosint la cinta per fora.

Ja veieu que amb uns texans vells podem fer moltes coses útils i, per què no, regals pel nadal que ja s'apropa o per ocasions especials!