01 de novembre, 2013

Panellets amb moniato i sucre morè

Avui és el dia perfecte per buscar alguna recepta de panellets interessant i possar-se mans a la massa! Jo ja ho vaig fer abans d'ahir i em vaig acabar quedant amb les quantitats d'una recepta del Club de Cuines de TV3, sols que jo he fet servir el sucre morè enlloc del blanc.


Sapigueu que amb les quantitats que veureu a continuació surten uns 50 panellets, si no en voleu tants sols heu de dividir les quantitats a la meitat, ara bé haureu de comprar els ingredients a granel perquè sovint els paquets de farina d'ametlla envasats són de mig quilo.

Panellets amb moniato i sucre morè

Ingredients

~ 250 gr. de moniato cuit 
~ 500 gr. de sucre morè
~ 500 gr. de farina d'ametlla
~ 3 rovells d'ou
~ 1 llimona
~ 200 gr. de coco ratllat
~ 1 paquet de codony
~ 100 gr. de pinyons
~ uns trossets de nou per decorar

Elaboració
Dia 1: 
Al vespre del dia abans de fer els panellets bulliu o escalibeu el moniato. El deixeu refredar i el barregeu amb sucre (queda força líquida la massa), després i afegiu la farina d'ametlla fins que quedi ben barrejat, la pell de mitja llimona ratllada i els dos rovells d'ou. El resultat és força enganxós, per això es fa el dia abans i es deixa endurir a la nevera tota la nit abans de treballar la massa per fer els diversos sabors. Si no disposeu de tant de temps, poseu 50 grams menys de moniato o no poseu els dos rovells (llavors seran vegans) i quedarà més consistent, però el resultat finals serà una mica més sec.

Dia 2:
Prepareu els pinyons en un bol, primer farem aquests i quan s'acabin els pinyons els altres dos. Amb paciència fem boletes i enganxem apretant els pinyons, just deixem un trosset de la part de sota llisa. Amb les quantitats de la recepta a mi me n'han sortit 15.
Després tallem unes tires de codony i agafem massa i la aplanem amb l'ajut de paper film perquè no se'ns enganxi a les mans, posem la tira de codony al centre i tapem la part superior amb més massa. Un cop fet el cilindre podem acabar de modelar amb el paper film per sobre i amb les mans, després tallem en porcions i els posem a la safata junt amb els de pinyons. Quan ja en tinguem entre 15 i 20 fets i veiem que ens queda més o menys un terç de massa, la separarem. Agafarem una part del coco ratllat, uns 75 o 100 grams i els barrejarem amb la massa, faren les boles i en un costat una mica de punta que acabarem d'arrebossar amb el coco ratllat restant. Posarem paper d'enfornar a la safata del forn i posarem tots els que poguem.



Un cop ja els tinguem com a la imatge, a sobre dels de codony hi posarem un trosset de nou. Batrem el tercer rovell de la recepta i amb l'ajut d'un pinzell en posarem a sobre dels de pinyons i dels de codony. Si voleu fer els panellets vegans no poseu el rovell i els coeu directament al forn, no sortiran tant brillants però igual de bons.

Sembla una recepta molt difícil però és ben fàcil, sols una mica entretinguda, de fet és una de les primeres receptes que es proven de fer amb els petits, tant a casa com a l'escola!