Quiche de verdures amb iogurt
Ingredients
Ingredients
~ 1 làmina de pasta de full
~ 2 ous
~ 1 iogurt blanc de la Fageda
~ 1 mida de llet de iogurt
~ 200 gr. de formatge ratllat emmental
~ 1/2 bròquil
~ 1 ceba
~ 1 carbassó
~ 250 gr. de xampinyons
~ sal i pebre
~ 1 ceba
~ 1 carbassó
~ 250 gr. de xampinyons
~ sal i pebre
Elaboració
Poseu a coure al vapor el bròquil i el carbassó tallat a trossos. Mentre es comencin a coure, talleu ben petita la ceba i la poseu a fregir i també talleu els xampinyons i els afegiu a la ceba. Quan estiguin quasi fets hi afegiu el bròquil i el carbassó ja cuits, dues voltes i apagueu el foc.
Enceneu el forn a 180-200 ºC a dalt i a baix. Poseu en una safata prou gran la massa de pasta de full estesa, ens han de quedar les vores cobertes de massa perquè el farcit no surti. Punxem amb una forquilla perquè no s'infli i ho posem al forn entre 10 i 15 minuts. Hem de veure que la massa està a mig fer, ha canviat de color i comença a estar tova.
Agafeu un bol i hi poseu els dos ous, el iogurt i la mesura de iogurt de llet, la sal i el pebre al gust, mescleu amb un batedor i seguidament hi poseu tot el formatge ratllat, remeneu amb una cullera i ja podeu afegir les verdures. Ja tindrem el farcit a punt per posar-lo a sobre de la massa mig cuita. Ho repartim de manera ben homogènia i ho tornem a posar al forn entre 20 i 30 minuts, fins que veieu que la pasta de full es comença a daurar i que el farcit ja està quallat.
I voilà! Tindrem una quiche boníssima i molt més lleugera que les elaborades amb crema de llet. Al tenir l'opció de substituir-la amb un iogurt (element quasi indispensable a qualsevol nevera), fa que pugui ser una decisió d'últim moment, i si és un de la Fageda el bon resultat és assegurat!
Enceneu el forn a 180-200 ºC a dalt i a baix. Poseu en una safata prou gran la massa de pasta de full estesa, ens han de quedar les vores cobertes de massa perquè el farcit no surti. Punxem amb una forquilla perquè no s'infli i ho posem al forn entre 10 i 15 minuts. Hem de veure que la massa està a mig fer, ha canviat de color i comença a estar tova.
Agafeu un bol i hi poseu els dos ous, el iogurt i la mesura de iogurt de llet, la sal i el pebre al gust, mescleu amb un batedor i seguidament hi poseu tot el formatge ratllat, remeneu amb una cullera i ja podeu afegir les verdures. Ja tindrem el farcit a punt per posar-lo a sobre de la massa mig cuita. Ho repartim de manera ben homogènia i ho tornem a posar al forn entre 20 i 30 minuts, fins que veieu que la pasta de full es comença a daurar i que el farcit ja està quallat.
I voilà! Tindrem una quiche boníssima i molt més lleugera que les elaborades amb crema de llet. Al tenir l'opció de substituir-la amb un iogurt (element quasi indispensable a qualsevol nevera), fa que pugui ser una decisió d'últim moment, i si és un de la Fageda el bon resultat és assegurat!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada