28 de gener, 2014

Pastís de bolquers fàcil

Tot i que fa temps que no he mostrat cap pastís de bolquers, entre el primer article, el segon i aquest, he fet un munt de pastissos de bolquers. Molts amics han tingut nens i la tècnica i el material amb el que els faig ha canviat lleugerament.


Els dos elements que he modificat més són la safata i la botella de cava. Ara el resultat és molt més lleuger que els primers pastissos que vaig fer. La base que utilitzo són safates de cartró per a pastissos, però o de color daurat o platejat per fer més festa i donar una imatge més elegant. Normalment compro uns paquets al Mercadona que surten molt bé de preu i la mida és perfecte.

També he deixat de fer servir l'ampolla de cava ja que aportava massa pes al conjunt i en la majoria dels casos la recent mare no pot pendre alcohol fins que no deixa l'alletament, així que o bé incorporo algun element de regal que fa de columna vertebral (tipus tovallola enrotllada o manteta) o bé un cop tinc els tres pisos de bolquers posats aguanto l'estructura amb bastonets de fusta de fer broquetes.



Per fer un pastís d'aquesta mida acostumo a utilitzar uns 50 bolquers aproximadament, normalment em van molt bé els paquets de bolquers del LIDL (a part de que són molt bons de qualitat, tampoc tenen masses dibuixos i si interessa s'enrotllen al revés perquè es vegi tot blanc) i sempre de la talla 3 (és una mida que encara que el nadó surto gros segur que la fa servir durant un llarg període de temps, i als pares els hi permet deixar el pastís muntat un temps per decorar a l'habitació).

Per la resta del muntatge no ha canviat res més, es disposen els regalets que hàgiu comprat repartits entre els pisos (jo recomano posar robeta a partir de 6 mesos, així us assegureu que la podrà portar un temps i a partir d'aquesta època el creixement es frena), i sempre intentem tenir algun element per coronar a dalt de tot. La part de la decoració per tapar les gomes elàstiques ja és segons el gust de cadascú, poden ser de roba, de paper, de regal o combinades com és aquest cas.



Quan ja el tingueu acabat s'embolica i es protegeix amb un rotlle sencer de paper de cel·lofana (a mi m'agrada més el transparent però en podeu trobar amb motius dibuixats a sobre), i s'acaba amb una cinta a conjunt i si en teniu una etiqueta personalitzada.

Serà un regal sorprenent i als nous pares els hi encantarà, i si ja no són novells, el regal serà més que pràctic!