17 de juny, 2012

Brownie


Per celebrar que avui faig un any més (34 ja!!!!), he decidit fer un homenatge a una gran amiga ja que la recepta és seva. A més a més, tot i que ara ja no viu a la nostra estimada Barcelona, s'ho ha muntat per baixar de França aquest cap de setmana, coincidint amb el meu aniversari, així que se'm va acudir de fer aquest postre. Homenatges a part, és una recepta molt fàcil i amb un resultat sempre exitós. El més difícil és el punt de cocció si volem que ens quedi un pèl cru, sovint caldrà que la feu més d'una vegada per enganxar el punt del vostre forn, però amb una recepta tant bona com aquesta, no calen excuses per fer provatures!

Brownie

Ingredients per a motlle rodó

~ 4 ous
~ 150 gr. de mantega
~ 75 gr. de sucre
~ 200 gr. de xocolata de cobertura negre
~ 75 gr. de farina
~ 1 sobre de llevat
Ingredients per a motlle rectangular
~ 6 ous
~ 250 gr. de mantega
~ 125 gr. de sucre
~ 330 gr. de xocolata de cobertura negre
~ 125 gr. de farina
~ 1 sobre de llevat

Elaboració
~ Separem els rovells de les clares, muntem les clares a punt de neu i les reservem.
~ Mesclem els rovells amb el sucre, si tenim una batedora elèctrica ens estalviarà molta feina i arribarem a tenir la consistència d'espuma molt més ràpid, sinó amb una batedora manual.
~ Trencar tota la xocolata en pastilles en un bol junt amb la mantega i posar-ho uns dos minuts al microones a màxima potència, controlar si ja està fos, al microones escalfa molt i la xocolata es podria cremar, si encara està molta dura ho posarem un minut més. Heu de trobar que les pastilles s'han començat a desfer i la mantega està totalment líquida, d'aquesta manera amb una cullera i remenant amb cura, s'anirà fonent tota la xocolata i barrejant amb la mantega suaument.
~ Afegim la crema de xocolata al sucre i els rovells i ho seguim batent.
~ Tamisarem la farina i el sobre de llevat directament a la barreja i ho tornarem a mesclar.
~ Guardarem ja la batedora elèctrica o la manual i amb una llengua de goma, o una espàtula de silicona o de fusta, afegirem les clares a punt de neu que havíem reservat.
~ Untarem el recipient amb mantega o oli d'oliva i una mica de farina i enfornem el Brownie. Amb el forn calent a uns 200 graus necessitarem entre 20 i 30 minuts.