03 de juny, 2013

Coca de iogurt i poma

Sort que a Barcelona gaudim d'un bon sol, generalment, i de no masses dies ennovulats, perquè jo quan plou i estic massa temps a casa m'invento qualsevol postre amb el que tinc a la nevera i és clar també me'l menjo després... A vegades també pot passar que hi ha uns iogurts a punt de caducar (o caducats, no ens enganyarem!) o unes pomes que ens han quedat al fons de la fruitera i volem trobar-hi sortida, així que aquesta coca d'avui porta iogurts i pomes!


Coca de iogurt i poma

Ingredients

Per a un motlle de 24 cm:
~ 2 iogurts (si són de La Fageda millor, tot i que segur que aquests no 'han caducat, i blancs si no voleu sabor o de llimona, maduixa...)
~ 2 ous
~ 2 mides de iogurt de sucre
~ 1/2 mida de iogurt d'oli (pels postres utilitzo el de girasol ja que el d'oliva és més fort)
~ 3 i 1/2 mides de iogurt de farina (dues de blanca i una i mitja d'integral)
~ 1 sobre de llevat
~ 1 pessic de sal
~ 1 i 1/2 poma per decorar

Elaboració
Encenem el forn a 180 graus. Buidarem els dos iogurts en un bol i els reservarem. Necessitem un dels dos iogurts buit i net per mesurar la resta d'ingredients. En un altre bol posarem els dos ous i el sucre i els batrem fins a obtenir una massa emblanquinada i mig muntada. Seguidament hi posarem els dos iogurts reservats i l'oli, tornarem a batre. A part mesurarem la farina i la barrejarem amb el llevat i la sal. Un cop barrejats l'anirem afegint a la barreja dels altres ingredients fins que estigui tot ben mesclat. Ara ja podem preparar el motlle amb mantega i una mica de farina perquè no s'enganxi o bé com ho vaig fer jo amb paper d'enfornar. 
Hi posem la coca i ho posem al forn. S'haurà d'anar vigilant ja que cada forn és diferent. Segurament la cocció serà d'entre 30 i 40 minuts, però després dels primers 15, serà quan hi posarem la poma tallada, per això un cop al forn, ens hem de posar a pelar i tallar les pomes per tenir-les a punt. La idea és col·locar la poma a sobre la coca quan aquesta arriba al seu punt més inflat. Quan hi disposem la poma també hi posem una mica de sucre perquè quedi més brillant i gustós. Tornem a enfornar fins que punxant amb un escuradents, aquest ens surti net. Veureu que és una recepta tipus pudding, la massa queda humida i esponjosa.



Aquesta recepta pot ser fàcilment canviada si substituim un iogurt per poma triturada (la mida d'un iogurt) i així també tindrem la massa amb un lleuger gust de poma.

2 comentaris :

La Fageda ha dit...

Gràcies per la proposta Sílvia, ens agrada molt! :)

Sílvia ha dit...

Gràcies! Ara com ja dic a l'article, em costa cuinar amb els vostre iogurts perquè sols estan tant bons!!! Mmhhh