16 de febrer, 2014

Charlotte de fruits vermells


A casa el dia de Sant Valentí no era cap dia especial, però de fa uns anys que justament aquest mateix dia és l'aniversari del rei major de la casa. Així que des de l'any que ens vam conèixer, cada 14 de febrer tenim una excusa per fer un bon pastís i una mica de celebració.

Aquest any volia fer alguna cosa més fresca i sense la típica base de pa de pessic i em vaig fixar en una recepta del web del LIDL. Vaig fer algun canvi així que per això en penjo la recepta.


Charlotte de fruits vermells

Ingredients

~ 1 paquet de melindros secs de 400 gr.
~ 750 gr de fruits vermells (millor els frescos ja que els congelats queden una mica tous)
~ 250 gr de maduixes
~ 200 gr de formatge d'untar
~ 200 gr. de nata per muntar (35% MG)
~ 60 gr de sucre morè
~ 2 làmines de gelatina
~ una llimona
~ 2 cullerades de vi dolç
Per cobrir les fruites:
~ 2 làmines de gelatina
~ 125 ml d'aigua
~ 50 gr de sucre morè



Elaboració
Primer farem la gelatina per cobrir ja que l'haurem de deixar refredar. Agafarem l'aigua, amb el sucre i hi posarem les dues làmines de gelatina durant dos minuts en un pot, un cop estovades les posarem al foc fins que arrenqui al bull i les traurem. Ho colarem en un altre recipient i ho deixarem refredar.

Traurem el paquet de fruits secs congelats, els posarem en un colador i els hi passarem una mica d'aigua tèbia per netejar-los i descongelar-los. Els reservarem.

Tornarem a agafar un pot i hi posarem el suc de la llimona i les dues làmines de gelatina uns dos minuts, quan estiguin toves les posarem al foc fins a que s'hagin desfet completament. Colarem el líquid resultant i el reservarem. 

Mesclarem el formatge i els 60 gr de sucre en un recipient fins que ho veiem ben batut. Llavors hi afegirem el suc de llimona amb la gelatina. Per altra banda muntarem la nata quasi del tot, fins que agafi consistència. En aquest mateix recipient hi ajuntarem la barreja del formatge. Ara ja tindrem la base de formatge acabada, sols faltarà escollir alguns fruits vermells dels que tenim a l'escorredor i afegir-los a dins de la barreja.
Preparem el motlle a on muntarem la Charlotte. Agafem els melindros i els suquem lleugerament amb el vi dolç i anem cobrint tota la part de la base del motlle fins que quedin els mínims forats buits. Agafarem la crema de formatge i la repartirem per tota la base. Un cop tinguem la crema ben escampada, serà el moment de posar els melindros (aquests sense sucar) per tot el perímetre del motlle, prement a dins de la crema perquè quedin ben fixats. Un cop ho tingueu tot envoltat i perquè a la nevera quedin ben fixats, podeu posar una cinta per decorar que els acabi d'aguantar. Ho posem a refredar unes dues hores.

Netejarem les maduixes fresques i les tallarem per la meitat. Un cop passades les dues hores ja podrem comprovar com la mescla de formatge ha quedat compacte. Acabarem el pastís decorant tot el voltant dels melindros amb les maduixes tallades i tot el centre amb la barreja de fruits del bosc. Quan veiem que la gelatina que hem fet al principi està espessint, cobrirem totes les fruites amb una cullera i ho tornarem a posar a la nevera dues hores més. Ara ja tindrem el nostre pastís llest!

Només un petit consell. És un pastís molt vistós però complicat de servir. Si teniu gots o copes altes individuals, jo us recomano que ho feu en porcions petites que no s'hagin de manipular a la taula.