19 de març, 2015

Pastís de mascarpone i maduixots

El mes passat vam celebrar un aniversari a casa, el del pare, i aprofitant que avui és Sant Josep, he pensat que era un bon dia per donar-vos a conèixer aquest pastís tant senzill.


Pastís de mascarpone i maduixots

Ingredients

Per una motlle rodó:
~ 1 paquet de pasta brisa preparat (millor si ja té la forma rodona)
~ 1 terrina de formatge mascarpone
~ 1 bric petit de nata de postres per muntar
~ 4 cullerades de sucre morè
~ 1/2 quilo de maduixots

Elaboració
Disposem la pasta brisa en un motlle rodó i li fem unes quantes punxades amb una forquilla perquè no ens pugi la massa i si ens volem assegurar posem llegums crues abans de posar-ho al forn. Un cop tinguem el forn escalfat a 180 º coem la pasta brisa. Ha de quedar dura i torradeta.
De mentre se'ns cou la massa, posem a la batedora elèctrica la nata i la muntem, i abans no estigui muntada del tot, afegim la terrina de formatge mascarpone i el sucre i li donem les últimes voltes. Hem de vigilar que la nata no es torni mantega de tant batre-la. 
Un cop tinguem la base cuita al forn ja podem omplir-la de la crema de mascarpone que haurem fet i decorar amb les maduixes prèviament netes. Jo les vaig partir per la meitat però ho podeu fer amb les fruites senceres o bé a làmines i cobrir tot el pastís com més us agradi.



El resultat és molt bo, però heu d'anar en compte a no menjar-ne massa ja que és molt greixós i us pot costar de pair. Si en voleu fer una versió més lleugera podeu fer servir clares a punt de neu enlloc de nata, el resultat és boníssim igual però molt més lleuger.