28 de gener, 2012

Pastis de bolquers


En algunes ocasions ens trobem amb la necessitat de voler fer detalls als amics que han de ser pares, i sovint no sabem què regalar. A vegades ja no els hi manquen utensilis de bebè o ja és el segon fill, o simplement us ve de gust fer un regal original i molt pràctic. Doncs un pastís de bolquers és un regal perfecte!

El primer cop que vaig veure la idea va ser al bloc Fácil y Sencillo i en el meu primer pastís vaig fer algunes modificacions per individualitzar el present.

Per fer un regal com aquest necessitareu:
~ una safata rodona metàl·lica amb rebava al voltant (tipus de bar, jo la vaig comprar per menys de tres euros en una botiga de coses de casa).
~ una botella de cava català.
~ una paquet de bolquers (en el meu cas en va fer falta tot un paquet de la talla 3 de 56 unitats: aquests de la imatge són del LIDL, m'agraden perquè no tenen molts colors i no desllueixen el disseny del pastís).
~ un paquet de gomes elàstiques (tipus les de pollastre).
~ paper de regal de cel·lofana transparent.
~ cintes decoratives de 2 cm de gruix o més.
~ paper d'embalar marró (també en podeu comprar de colors, però és important que sigui del tipus d'embalar perquè sigui fort i aguanti, sovint els papers d'embolicar dels supermercats són de mala qualitat i no ens anirien bé).
~ un sonall o peluix.
~ pitets, sabatetes, raspalls, objectes petits que es puguin posar per decorar.
~ 3 o 4 xupa-xups, piruletes, etc.
~ tisores
~ cinta adhesiva transparent
~ grapadora

El muntatge és ben fàcil. a sobre d'una taula disposeu la safata amb la botella de cava al mig i comenceu a enrotllat tots els bolquers i a lligar-los amb les gomes elàstiques. Sempre posant la goma a la part central perquè totes quedin igual. En el meu pastís vaig lligar la majoria de bolquers de dos en dos per fer més fàcil justar-los al final i sols vaig lligar d'un en un els que anava posant per acabar d'omplir els pisos.
Primer fem el pis de sota. L'espai entre la botella i la rebava de la safata ens anirà molt bé perquè farà que mentre els col·loquem s'aguantin sols, quan ja ho tinguem tot ple, agafarem una goma elàstica més grossa i lligarem tot el pis junt, mirant que les gomes estiguin totes al mateix nivell i després ens siguin fàcils de tapar.
Abans de fer els altres pisos, tallarem una tira prou ample  per tapar la rebava de la safata amb el paper d'embalar i la disposarem al voltant amb trossos de cinta adhesiva per la part del darrera, també podem ajudar-nos amb la grapadora. La zona on fem l'enllaç amb els trossos de paper serà la part del darrera. També tallarem un tros de paper gruixudet per tapar les gomes del primer pis i sobreposarem un tros de cinta decorativa per fer-ho més bonic. Seguidament farem el mateix amb el segon pis, posarem bolquers fins que quedi una mica d'espai i el pis sigui més petit que la base, i igual pel tercer pis. Sols amb la cinta decorativa taparem les gomes dels bolquers del segon i del tercer pis, i intentarem fixar el sonall o peluix a la part de dalt de tot de la botella de cava i fent que decori el cim.


Col·locarem la resta de detallets enganxats amb cinta per darrera i els dolços, agafarem un altre tros de paper d'embalar i hi posarem el nom del nounat amb lletres atractives i ho fixarem a la part del davant.
Per acabar-ho embolicarem tot el pastis amb el paper de cel·lofana transparent per protegir-lo de la pols i evitar que es desprenguin regals. Ho adornarem amb més cinta de regal i voilà! Ja tindrem el nostre regal a punt!

2 comentaris :

Anònim ha dit...

T'ha quedat molt bonic! Hi ha una altra manera de disposar els bolquers sense haver de posar una ampolla de cava, per tant, no pesa tant el pastís i és més fàcil de transportar. Si li vols fer un cop d'ull: http://wp.me/p3cqCN-65

Sílvia ha dit...

Merci!!
Ara els faig també sense posar l'ampolla de cava, haig de fer una nova entrada amb els pastissos versió lleugera! Merci pel consell i ja he vist al teu bloc una altra manera de posar-los!