04 de juny, 2018

Pastís de xocolata Kinder i Nutella

L'aniversari del gran de la casa normalment està acompanyat de xocolata, és un golafre i li encanten totes les xocolates, així que aquest any vaig estar buscant receptes i al final vaig elaborar un pastis amb un pa de pessic tipus brownie, farcit amb una crema feta amb xocolata Kinder i una cobertura de Nutella, una broma vaja però que va quedar realment bo i gegant. La recepta que vaig seguir era per fer tres pisos de 18 cm però em va sortir un pastís de 5 capes de 17 cm així que jo us indico les quantitats a la meitat de les que jo vaig seguir. La recepta final és una barreja de dos layer cakes del bloc Megasilvita, on hi ha moltes receptes i molt bones, per si us hi voleu passar...


Pastís de xocolata Kinder i Nutella

Ingredients per a un motlle de 26 cm 

Pa de pessic de xocolata (tipus brownie):
~ 2 ous grans 
~ 125 gr de mantega
~ 280 gr de sucre
~ 220 gr de farina blanca
~ 60 gr de cacao pur
~ 1 culleradeta de llevat
~ 190 ml de buttermilk (185 ml de llet i 5 ml de suc de llimona)
~ 1 culleradeta de vainilla
~ 190 ml d'aigua tèbia
~ 1,5 culleradetes de bicarbonat
~ 1 pessic de sal

Elaboració
Encenem el forn a 170º. Passem per un colador fi la farina, el llevat, el cacau, el bicarbonat i la sal i ho reservem. Batem la mantega a temperatura ambient i el sucre fins que es torni molt esponjós. Afegim els ous un a un i mesclant entre cada incorporació. Afegim la buttermilk i l'essència de vainilla. Baixem la velocitat i afegim la meitat dels ingredients secs, li afegim l'aigua tèbia, mesclem i la resta dels ingredients secs. Preparem el motllo amb mantega i un tros de paper de forn rodó a la base. L'omplim i l'enfornem. La cocció serà entre 45 minuts i una hora però canviarà depenent del motlle i el forna, així que s'ha d'estar atents i punxar amb un escuradents fins que surti net. Quan estigui cuit deixar refredar i si no hem de muntar el patís el mateix dia, embolicar-lo amb paper film i guardar-lo a la nevera. 
___________________________________________________________


Buttercream de xocolata Kinder
~ 250 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
~ 300 gr de sucre llustre passat pel colador
~ 200 gr de xocolatines Kinder Bueno a similar
~ 3 barretes Kinder Bueno per decorar

Elaboració
Trencar en trossets les barretes i posar-les un minut al microones. Un cop estiguin calentes i mig desfetes (ATENCIÓ que no es cremin si poseu massa temps), les remenem fins que es desfacin del tot (les deixem refredar o a la nevera o a la finestra). Agafar la batedora elèctrica i posar la mantega a temperatura ambient i el sucre llustre i batre fins a tenir una crema muntada i blanquejada (2 o 3 minuts a velocitat alta). Afegim la xocolata Kinder desfeta però a temperatura ambient a la mescla i acabem de batre. Ja la tenim llesta per omplir el pastís ( i si ho volguéssim també es podria fer servir aquesta crema per fer la cobertura. Si hem fet un sol pastís de 26 cm, l'hauríem de tallar per la meitat per posar la crema i si hem fet un motlle de 17 segurament ens en sortiran 3. 
____________________________________________________________

Buttercream de merenga suís de Nutella
~ 2 clares d'ou
~ 115 gr de sucre
~ 175 gr de mantega
~ 150 gr de Nutella

Elaboració
Posem les clares i el sucre al bany maria i ho anem barrejant amb un batedor manual fins que agafi els 55º (necessitarem un termòmetre de cuina) i el sucre es vegi desfet totalment. Tots seguit ho batrem a velocitat màxima i uns 10 minuts fins a obtenir un merenga molt fort. Un cop muntat, tallem la mantega a daus i els anem incorporant amb una pala a poc a poc. Quan ja els tinguem tots afegits i emulsionats amb la crema, afegirem la Nutella acuradament. 

Per fer un pastís bonic necessitarem tenir mànegues pastisseres i puntes i una pala plana. Cadascú el pot decorar com li sembli o com pugui, jo vaig fer servir una pala plana per allisar tot el voltant i la mànega. Per decorar uns trossets de barreta Kinder i una mica de xocolata blanca ratllada.


El gust era boníssim i amb un pa de pessic humit i molt bo. El meu consell és fer sols la primera crema i amb aquesta omplir i decorar ja que és molt més fàcil de fer i queda boníssima.