11 de març, 2019

Pastís de formatge al forn

Aquesta recepta és d'aquelles que he heretat de casa dels meus pares. Encara que corren moltes receptes de pastís de formatge, aquesta és de les que guardo escrites a mà i que em van ser donades en un paper rebregat.


És una recepta súper fàcil, suau i que acostuma a agradar a tothom. Això sí, necessita la seva estona de cocció.

Pastís de formatge al forn

Ingredients


Per a un motlle de 18 cm:
~ 3 iogurts blancs
~ 3 ous
~ 1 terrina de formatge fresc (tipus Philadelphia)
~ 9 cullerades de sucre
~ 4 cullerades de maizena
Opcional:
~ panses de Corint (sense òs)
~ galetes tipus Digestive
~ mantega desfeta
~ mermelada de figues


Elaboració
Encenem el forn a 200 graus. Batem tots els ingredients fins que estigui tot ben mesclat. Ho disposem en un motlle de 18 cm si volem que el pastís quedi més alt (també necessitarem més estona perquè es cogui) o bé un motlle més gran on el pastís quedi més primet i costi menys de cuinar.


Si volem afegir-hi panses ara és el moment. I si volem disposar d'una capa de galetes trossejades al fons, haurem triturat uns 80 gr de galetes i hi haurem barrejat uns 30 gr de mantega i ho haurem escampat tot aplanat al fons del motlle, però això només és opcional. 


La cocció amb un motlle de 18 cm serà d'uns 40 minuts. El pastís creixerà bastant però després es desinflarà i és normal que li surtin clivelles. 


Un cop quallat el deixarem refredar a dins del forn amb la porta entreoberta, i un cop fred a poc a poc, el posarem a la nevera perquè s'acabi de compactar. Si ho desitgem un cop refredat i abans de servir, hi podem posar a sobre melmelada, en el nostre cas de figues, però podria ser del que més us agradi. També us recomanem la de gerds. 


I a gaudir!