20 de novembre, 2018

Cake Pops

Si hi ha una cosa que no m'agrada gens ni mica a la cuina és tirar menjar si es pot aprofitar, així que aquesta recepta és d'aprofitament. Si recordeu per l'últim aniversari del meu fill vaig fer un súper pastís de xocolata de diversos pisos i del qual en van sobrar uns quants retalls que vaig guardar congelats en una bosseta. No llenceu mai els retalls de pa de pessic o pastís ja que es poden congelar i utilitzar per fer uns boníssims cake pops o piruletes de pastís. Les que vaig fer eren de pastís de xocolata, un tipus brownie i van quedar boníssimes.


Cake Pops de pastís de xocolata

Ingredients per a unes 18 piruletes

~ 300 gr de pa de pessic, en aquest cas de xocolata
~ 150 gr de formatge tipus Philadelphia
~ xocolata blanc per fondre
~ xocolata amb llet per fondre
~ pals de fusta per subjectar les piruletes


Elaboració
Esmicolem tot el pa de pessic en un bol i hi incorporem el formatge Philadelphia o similar. Ho mesclem bé fins que quedi una massa compacta. Desfem la xocolata blanca al microones vigilant el temps que no se'ns cremi. Millor posar-la en temps d'1 minut fins que veiem que remenant ja s'acaba de desfer del tot. Amb la massa farem boletes una mica més grans que un xupa xups, mullarem la punta dels pals de fusta a la xocolata blanca i els clavarem a les boletes. Les disposarem en una safata o plat que ens hi càpiga a la nevera. Un cop hàgim punxat totes les boletes ho deixarem refredar almenys 30 minuts. Necessitarem que la xocolata blanca s'hagi refredat perquè el pal s'enganxi i al sucar-lo a la xocolata per fer el recobriment no se'ns desenganxin. 
Quan hagi passat una bona estona les traiem i recalentem, si cal, la xocolata blanca fins que torni a ser líquida. La disposem en un bol petit però profund on puguem cobrir bé les piruletes. Preparem un plat o safata amb paper sulfurat i anem col·locant totes les piruletes cobertes de xocolata blanca.


Un cop totes recobertes, passarem a desfer la xocolata amb llet per fer les decoracions o bé per fer algunes boles amb xocolata amb llet. Agafem una petita mànega de plàstic amb un foradet petit i decorem les boletes blanques amb xocolata fosca. 


Les tornem a posar a la nevera fins que les consumim. Important treure-les de la nevera 20 minuts abans de menjar-les perquè perdin la fredor i estiguin més esponjoses. El resultat és molt original i als petits els hi sol agradar molt.