21 de febrer, 2020

Pastís d'aniversari amb números

Aquest 2020 a casa teníem un altre aniversari de 40 primaveres així que vagi estar buscant la manera de fer un pastís ben especial i vistós. 

Al final em vaig decidir per aquests pastissos de pasta de full amb la forma dels números. I va tenir molt d'èxit! 

Pastís números

Ingredients:

~ 2 paquets de pasta de full*
Per a la crema:
~ 250 ml de llet
~ 30 gr de sucre

~ un trosset de canó de canyella
~ un tros de pell de llimona
~ 30 gr de MAIZENA
~ 2 ous
Elements per decorar:
~ maduixes
~ llaminadures
~ gerds o nabius
~ macarons

Elaboració

Buscarem uns números que ens agradin i els imprimirem el màxim de grans que ens permeti un full DINA4. Així podrem retallar-los i fer-ne les plantilles. Cada número ocuparà una massa de pasta de full. Amb un eina que talli molt bé repassem les plantilles i tallem les fulles amb la forma dels números. El trossos sobrant els podeu guardar per un altre dia al congelador si la massa era fresca. 
Disposem els números a la safata del forn sobre un paper sulfurat, els punxem i amb el forn calent a 180 graus hi podem una altra safata a sobre per a què no s'infli la massa. Anem controlant la cocció fins que les làmines estiguin cuites sense torrar-se molt.


Mentre es couen fem la crema pastissera. Calentem la llet amb la canyella i la pell de llimona al foc. Mesclem els ous, el sucre i la maizena (agafem una miqueta de llet freda i la desfem abans d'afegir-la als ous). Quan la llet arrenqui al bull, traiem la llimona i la canyella i hi afegim la barreja d'ous, sucre i maizena i seguim remenant fins que agafi l'espessor desitjada. La deixem refredar una estona per a poder-la utilitzar amb la mànega. 

Un cop les dues làmines de pasta de full estiguin refredades i la crema també, podrem muntar el pastís. Necessitem tenir preparades les decoracions. Disposem la primer làmina de pasta de full sobre una safata bonica que ja ens servirà per servir. Agafem una mànega amb una boquilla gran i anem repartint la crema per tota la superfície. Posem l'altre pis de massa i tornem a posar més crema, en aquest pis intentem que quedi ben repartida i bonica. 

Per últim posem les fruites, els dolços i les llaminadures. 
 
*També podem fer el pastís amb només 1 base de pasta de full si només fem un pis i ja posem força farcit i les decoracions. Us deixo unes imatges amb aquesta opció:

Pastís número 11

Pastís número 45