Pancake o creps americans de plàtan
Ingredients per unes 8 unitats amb una paella de 20 cm:
~ 2 plàtans madurs
~ 240 gr de farina (podeu barrejar mitat blanca i mitat integral)
~ 300 ml de llet (es pot substituir per una llet vegetal)
~ 60 ml d'oli de gira-sol
~ 1 sobre de llevat en pols (aproximadament de 15 gr.)
~ 30 gr de sucre
~ 2 ous
~ un pessic de sal
~ mitja culleradeta d'extracte de vainilla (opcional)
~ mitja culleradeta de canyella en pols (opcional)
~ xarop d'auró o de maduixa o mel (opcional)
Elaboració
Aquests creps americans són facilíssims de fer. Simplement agafem la batedora i posem tots els ingredients junts en un bol prou gran per tota la massa (d'uns 2 litres) i ho mesclem. Ha de quedar una massa una mica més espessa que la dels creps convencionals.
Calentarem una paella petita antiadherent (la de 20 cm és perfecte) i hi afegirem un petit rajolí d'oli. Quan estigui calenta (no s'ha de posar massa fort el foc ja que es torren molt ràpid per fora) agafem el cullerot de la sopa i posarem massa fins a que ens quedi 1 cm sense omplir i el posarem amb compte a la paella. Movent en cercles la paella, escamparem tota la massa per la superfície i esperarem a que es facin aquestes bombolles que podeu veure a la fotografia superior. Hem de notar que la massa es cou prou com per poder-la tombar amb una espàtula i coure l'altre costat. Amb una mica de pràctica i fent el gir ràpid segur que us acabaran sortint bé. Els primers sempre són pel cuiner. Aproximadament en surten 8 unitats.
Abans de servir-los podeu afegir xarop d'auró o de maduixa o mel i/o acompanyar-los amb fruita. Són tot un èxit!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada