Coca de pinya amb almívar sense ou
Ingredients per un motlle allargat:
~ 1 iogurt blanc
~ 1/2 got de iogurt de llet
~ 1/2 got de iogurt d'oli de girasol
~ 1 got de iogurt d'almívar de pinya
~ 1 got i 1/2 de sucre de iogurt
~ 4 gots de iogurt de farina
~ 1 sobre de llevat
~ llavors de rosella (opcional)
~ 1/2 got de iogurt de llet
~ 1/2 got de iogurt d'oli de girasol
~ 1 got de iogurt d'almívar de pinya
~ 1 got i 1/2 de sucre de iogurt
~ 4 gots de iogurt de farina
~ 1 sobre de llevat
~ llavors de rosella (opcional)
Per la cobertura:
~ 125 gr. de sucre
~ 20 gr. de suc de llimona
~ 50 gr. d'almívar de pinya
~ 3 rodanxes de pinya
Elaboració
El primer és fer el caramel per posar al fons del motlle. Calentem el sucre amb el suc de llimona i mentre es va reduïnt i torrant (s'ha de coure fins que estigui marronet), calentem el suc de pinya i quan ja tenim el sucre espessit i torrat, apaguem el foc i amb molt de compte hi afegim el suc de pinya a poc a poc perquè pot esquitxar. Ho remenem bé i amb el paper de forn col·locat a dins del motlle hi posem el caramel i a sobre les rodanxes de pinya tallades per la meitat.
Un cop tenim això preparat, encenem el forn a 180º i col·loquem tots els ingredients en un bol i ho batem amb batedora o manualment, el que tingueu. Quan estigui la barreja homogènia afegim les llavors de rosella i, amb compte, posem la massa a dins del motlle on hem posat el caramel. Ho enfornem uns 40 minuts aprodimadament i depenent del forn, s'haurà d'anar controlant. I voilà! Ja teniu una coca boníssima i apte per a totes aquelles persones que tinguin intol·lerància o al·lèrgia a l'ou.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada